راه اندازی کانال مالی ایران و اروپا در سوئیس-راهبرد معاصر

راه اندازی کانال مالی ایران و اروپا در سوئیس

روزنامه فایننشال تایمز از راه اندازی یک کانال مالی با ایران در سوئیس برای کالاهای اولویت دار خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 20
کد خبر: ۱۵۵۹
به گزارش راهبرد معاصر؛ سوییس مشغول گفتگوهای حساسی با ایران و آمریکا در زمینه صادرات مواد غذایی، دارو و وسایل پزشکی به ایران است.همزمان قدرتهای اصلی اروپا امیدوارند که بتوانند در هفته‌های آینده سازوکار مالی برای تامین مالی تجارت با تهران را برقرار سازند.

ترامپ اردیبهشت ماه سال جاری کشورش را از توافق هسته‌ای 1+5 با ایران خارج و اعلام کرد که تحریم‌ها را که بخش عمده‌ای از آن مردم را تحت فشار قرار می‌دهد، باز می‌گرداند.این اقدام با اعتراض دیگر کشورهای عضو برجام مواجه شده و آنها اعلام کردند که ضمن پایبندی به این توافق، راهکارهایی از جمله سازوکار مالی برای ادامه تجارت با ایران راه‌اندازی می‌کنند.

فایننشال تایمز نوشت:درحالیکه اقدام‌های سوییس مطابق با تاکید آمریکا برمجاز بودن تجارت اقلام بشردوستانه باایران است، مقام‌های آمریکایی تلاش اتحادیه اروپا برای رد تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا که از صنایع نفتی تا بخش مالی تهران را در بر می‌گیرد، محکوم کرده‌اند.

وزارت امور اقتصادی سوئیس به فایننشال تایمز گفت که تلاش می‌کند تا کانال پرداخت‌های بشردوستانه را هر چه زودتر راه‌اندازی کندامانمی تواند تاریخی برای آغاز به کار آن تعیین نماید.
به گفته این وزارتخانه "مذاکرات با ایران، آمریکا و شرکت‌های سوئیسی کماکان در جریان است."
شرکت دارویی سوییسی روش (Roche) اعلام کرده که از مذاکرات کانال مالی جایگزین احتمالی برای مقاصد بشردوستانه آگاه است ولی "هیچ پیشنهاد قطعی مطرح نشده است."

به نوشته فایننشال تایمز، وزارت خارجه آمریکا اشاره کرده که با کانال سوییس موافقت داشته و مدعی شده است: اهمیت این فعالیت را به دلیل کمک آن به مردم درک می‌کند و سیاست آمریکا هرگز هدف قرار دادن این تجارت نیست و مجوزهایی را برای فروش محصولات کشاورزی، مواد غذایی، دارو و وسایل پزشکی به وسیله افراد آمریکایی یا از ایالات متحده به ایران محفوظ داشته است.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحایه اروپا به تازگی گفته بود که این اتحادیه امیدوار است تا کانال پرداخت‌های غیردلاری تجارت با ایران تا پایان ماه دسامبر برقرار شود. این ابتکار عمل که انگلیس، فرانسه و آلمان متولی آن هستند به دلیل مشکلات فنی و به خصوص اکراه کشورها در میزبانی آن به دلیل واکنش احتمالی آمریکا به دشواری به پیش می‌رود.

به گفته دیپلمات‌های اروپایی، احتمال دارد که آلمان و فرانسه بار اصلی و از جمله میزبانی این کانال را عهده‌دار شوند.
ارسال نظر